4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ολυμπία « Μητέρα χρυσοστεφάνων άθλων και Δέσποινα αληθείας.»

Κυριακή 1 Απριλίου 2018 η ημέρα που πλέχτηκαν στον ιστό της Ιστορίας οι κρυφές επιθυμίες των δρομέων που τερμάτιζαν δίπλα στο λίκνο του Ολυμπισμού, το Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας.

Ημέρα χαράς, συγκίνησης μέσα στο συμπαντικό τοπίο του Ολυμπισμού, του Παγκόσμιου Ολυμπισμού και της Ιερής Εκεχειρίας που έθεσε τα θεμέλια της Οικουμενικής Ειρήνης και Συναδέλφωσης των Λαών.

Στον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας έλαβαν μέρος και τερμάτισαν 110 Δρομείς. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας ήταν Εκεί, μαζί του Φίλοι Δρομείς, Δρομείς που ήρθαν από την Κύπρο, την Σάμο, την Σκύρο, την Ρόδο, Δρομείς εκπρόσωποι ιστορικών Συλλόγων της χώρας μας, ο ΣΔΥ Πάτρας, ο ΣΜΑΧ Φειδιππίδης Αχαϊας, ο ΣΔΥ Τρίπολης, ο ΣΔΥ Πειραιά, ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, ο Απόλλων Δ. Αττικής, ο Τελμησσός Ν. Μάκρης, οι Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας, ο ΑΠΣ Ευκλής, ο ΣΔΥ Ιωαννίνων. ο ΣΑΦΑΝΣ, ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας, ο Σύλλογος Δρομέων Λεπάντο, ο Μιλτιάδης Μαραθώνα, ο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς, ο Σύλλογος Τραχίνα, ο ΣΔΥ Κεφαλλονιάς, οι Μεσσήνιοι Δρομείς, οι Παλλήνιοι Δρομείς, ο ΑΓΕΥΣ Αργολίδας ο Σύλλογος Αντίπαρος Εν Πλω.

Οι 110 Δρομείς που τερμάτισαν δεν ήταν μόνο Έλληνες, η πλειοψηφία αυτών είχαν έρθει από άλλες χώρες. Ήταν Δρομείς που διάλεξαν τον Μαραθώνιο της Ολυμπίας για να ζήσουν τις δικές του στιγμές, τις πολύ προσωπικές, εκείνες τις στιγμές που κάποιος θέλει να κοινωνήσει μέσα σε έναν ιερό χώρο. Όλοι κατέθεσαν τα ψυχικά τους αποθέματα και ένοιωσα το μεγαλείο της ηλιόλουστης Ολυμπίας που ήταν Εκεί, θεματοφύλακας της κληρονομιάς που μας παραχωρήθηκε.

Φίλοι Δρομείς, Αγαπητά Μέλη του ΣΔΥ Αθήνας σας ευχαριστούμε που τιμήσατε με την παρουσία και την συμμετοχή σας τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας και τους παράλληλους αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 12χλμ και των 2χλμ.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στις 31 Μαρτίου 2019 στον 5ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας συνεχίζει αργά και σταθερά την ανοδική του πορεία.

Η Ολυμπία είναι ΕΚΕΙ και περιμένει να τιμήσει Όλους τους Μαραθωνοδρόμους, γιατί είναι εκεί που

Η Δόξα του Μαραθωνίου συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Ελένη Μπερτσάτου

Πρόεδρος ΣΔΥ Αθήνας

 
ΧΟΡΗΓΟΣ      
asics      
interamerican samarites Opanda logo eod

Αγώνες